ZIPLINE A TARZÁNIA V HRABOVSKEJ DOLINE

Existuje pár vecí, ktoré naozaj musíš skúsiť. Nie som síce adrenalínový nadšenec, ale toto ma naozaj lákalo. Svoje urobilo aj to, že sme boli v Hrabovskej doline ubytovaní a denno-denne sme sa pozerali na odvážlivcov, ktorí si to očividne fakt užili. Tak sme sa teda vybrali skúsiť ZIPLINE. 

Zipline v Hrabovskej doline a úsmev neznalého začiatočníka.

Najprv ťa zaškolia…

Naše prvé kroky viedli do lesíka pod stanovište so štartom. Zatiaľ je to ok, cítim sa ako hrdina. Sympatický mladík nám nasadil na hlavy prilby, nás navliekol do postroja a nasleduje krátka inštruktáž. Toto je presne ten moment, keď si uvedomím, že asi fakt o niečo ide. Stále som hrdina. Vysvetlili nám ako brzdiť (ale nie veľmi) a ako to bude prebiehať. Prijímam informácie. Prichádzajú však ďalší odvážlivci, ktorí sa chcú spustiť tiež. Takže čakáme, kým zaškolia aj ich. 

Vieš čo sa deje s hrdinom, keď dlhšie čaká? Strachopud.

Keď sme už celá skupinka naobliekaná, vyškolená, s prilbami na hlave a karabínami v ruke ideme hore rebríkom na plošinu. Tak a je to tu. Iná cesta neexistuje, lebo kebyže sa otočím, že ja nejdem, tak by to bola hanba pred tými deťmi, ktoré čakajú za mnou. Som na rade. Ako prvá. 

Už nebolo cesty späť, iba sa spustiť na kladke ponad hladinu v Hrabovskej doline.

Letíš! 

Paráda! Ak aj počuješ, že niekto na zipline kričí, je to od šťastia, ver mi. Toto musíš skúsiť, je to fakt sranda. Neopísateľný pocit, špeciálne v Hrabovskej doline, keď letíš ponad jazero. Trvá to len sekundy, ktoré však stoja za to. Úprimne, pod seba som sa nedívala, lebo výhľady predomnou ma zaujali oveľa viac. Po pár sekundách pristávaš na cieľovej plošine, kde ťa bezpečne zložia dole. A máš dve možnosti. Prvou je, že si pekne zlezieš dole po rebríku a tvoj zážitok sa skončil, alebo si povieš, že ideš ešte skúsiť Tarzániu (čiže lanový park) a tvoje dobrodružstvo pokračuje. 

Takto to vyzerá na cieľovej plošinke. Bezpečne ťa odistia a ty môžeš pokračovať ďalej po svojom.

Tarzánia – lanový park

Jedno dobrodružstvo za druhým, tak je to predsa väčšia zábava a navyše adrenalín v krvi dodáva istú dávku energie pokračovať.

Rôzne prekážky v korunách stromov ťa na tej dlhšej trase (máš na výber aj kratšiu trasu) zabavia pokojne aj na hodinku.

Dlhšia trasa má necelých 300 metrov, no ver mi, že miestami sa bude zdať ako nekonečná. Nemusíš sa však báť, celý čas si istený a kebyže už fakt siahneš na dno svojich síl, tak stále je tam niekto, kto ťa dá z toho stromu bezpečne dole. Odporúčam skúsiť aj túto atrakciu, nie je to totiž také ľahké, ako sa to zdá 🙂 

Rôzne prekážky ťa zabavia na dlhšiu dobu

Zipline a Tarzánia v číslach 

  • Zipline dráha má dĺžku 300 metrov a tiahne sa ponad vodnou hladinou Hrabovskej priehrady
  • Pri jazde dosahuješ rýchlosť priemerne 50 km/h 
  • Zipline je otvorený od apríla do septembra od 9:00 do 19:00
  • Cena jednej jazdy pre dospelého je 8€ a pre dieťa 4€
  • Zipline je bezpečný aj pre deti, ktoré majú určitú výšku, všetko ti vysvetlia inštruktori
  • Lanová dráha Tarzánia sa nachádza v lesíku v blízkosti lanovky na Malinô Brdo, hneď pri cieľovej plošinke Ziplinu 
  • Cena za Tarzániu je 12€, no ak si kúpiš lístok Zipline + Tarzánia, zaplatíš dokopy 15€, čo je celkom dobrá ponuka na toľko zábavy
  • Lanová dráha nielen len pre dospelých, ale vyrobili na nižšiu a ľahšiu verziu pre najmenších, takže sa zabaví naozaj celá rodinka
  • Viac o tejto aktrakcii sa dozvieš priamo na webe Ziplinu a Tarzánie