APARTMÁN HELENA V HRABOVSKEJ DOLINE

Hrabovská dolina sa ocitla v našom vyhľadávaní už pred rokom úplnou náhodou vďaka bookingu a pátraní po špecifickom ubytovaní v prírode, no s dostupnosťou väčšieho mesta. Je to jedno z mála ubytovaní, kde sme sa vrátili a určite to nebola naša posledná návšteva.

Ubytovanie v Hrabovskej doline to je niekoľko apartmánových budov vystavaných v drevenom štýle s jazierkom, obkolesených nádhernou prírodou Veľkej Fatry a kopec zážitkov!

V Hrabovskej doline sa môžeš ubytovať dvoma spôsobmi. Tým prvým je priamo cez rezort Apartmány Hrabovo – nájdeš ich na bookingu alebo jednoducho na ich webe https://apartmanyhrabovo.com . Druhým spôsobom je ubytovanie u súkromného vlastníka, keďže niektoré apartmány v rezorte vlastnia aj súkromníci. Tento rok sme sa rozhodli pre ubytovanie u súkromníka v apartmánovom dome Helena.

Hrabovská dolina a apartmán Helena 15 

Pod takýmto názvom mi vyhľadávanie na bookingu našlo tento apartmán a už na prvý pohľad sa mi veľmi zápačil. Priestranné izby, krásna spálňa, terasa a ten výhľad! Fotky sľubovali perfektný oddych a recenzie na bookingu iba potvrdzovali, že môj prvý dojem bude správny. Mohli sme si zobrať aj psíka a dokonca aj poplatok bol iba nejakých 10 Eur, čo bolo úplne v pohode. Apartmán som teda rezervovala a tešila sa na slovenskú letnú dovolenku na Liptove.

Pohľad na vilu Helena v Hrabovskej doline

Ak som dobre pochopila, majiteľom apartmánu je nejaký pán žijúci v Čechách, no na Slovensku mu ho spravuje správca Miro. Komunikácia cez booking bola bezproblémová, kľúče nám nechal v keyboxe s presnými inštrukciami ako sa k nemu dostať. Apartmán bol na 2.poschodí v dverách označených číslom 15. Budovy v tomto rezorte sú čisté, nové a vkusne upravené, takže už pri parkovaní auta budeš mať dobrý pocit. Mimochodom, každý apartmán ma svoje parkovacie miesto, v tomto prípade to bolo extra pohodlné hneď pri vchode do budovy.

Vybavenie apartmánu

Mám rada ten moment, kedy prvýkrát vchádzaš do svojho nového dovolenkového domova. Stále očakávam ten “jeeeej” pocit a aj v tomto prípade prišiel. Priestranná predsieň, moderne zariadená kúpelňa, obrovská obývačka spojené s kuchyňou s vchodom na terasu.

Rýchlu prehliadku sme zakončili špeci spálňou so schodíkmi a dvoma francúzskymi oknami s výhľadom priamo na lesy Veľkej Fatry.

V apartmáne sme našli všetko, čo k bežnému životu potrebuješ  a naozaj nič nám nechýbalo tak, že by sme si povedali, že toto by tu fakt mohlo byť. Počas nášho pobytu neboli obsadené všetky apartmány v budove, no celkovo boli steny hrubé a nebolo počuť susedov, ktorí tam boli ubytovaní. Terasy sú vzdialené dostatočne od seba, respektíve sú urobené tak, že nepozeráš susedom do taniera, ak raňajkujú vonku.

Prečo si vybrať tento apartmán

  • ✓ lokalita v Hrabovskej doline a blízkosť Ružomberka
  • ✓ výhľad na lesy Veľkej Fatry (vidíš síce aj hotel oproti, ale dojem z okolitej prírody to neruší)
  • ✓ pod apartmánom tečie potôčik a ten zvuk je neskutočné upokojujúci a navodzuje relax
  • ✓ moderne vybavený apartmán, miestami dokonca nadštandardne
  • ✓ skvelá komunikácia so správcom Mirom a ako bonus fľaša vína na uvítanie
  • ✓ parkovacie miesto zdarma

Čo ponúka Hrabovská dolina

Hrabovská dolina je obkolesená Veľkou Fatrou a jej príroda jej naozaj očarujúca. Nespočetné množstvo aktivít ti tu vyplní bez problémov týždeň dovolenky a ani nebudeš vedieť ako a už budeš na jej konci s množstvom zážitkov. Môžeš sa vybrať lanovkou na Malinô Brdo (mimochodom tá lanovka je naskok od tohto apartmánu), pozrieť Vlkolínec, prejsť sa cez Čutkovskú dolinu, skúsiť Zipline v Hrabovskej doline, člnkovať sa na jazierku, otestovať adrenalínové kolobežky z Malinô Brda a mnoho ďalšieho. To, čo ponúka Hrabovská dolina a ako si čo najlepšie nakombinovať dovolenku na tomto krásnom mieste sa dozvieš v tomto článku.

Dovolenka na tomto mieste ti ponúkne možnosť prechádzať sa každé ráno okolo takéhoto jazierka, vybehnúť si po asfaltke na Malinô Brdo či cez len do Čutkovskej doliny. Je to ideálne miesto na výjazdy na krátke výlety v okolí.

Verím, že keď navštíviš toto miesto, budeš sa sem chcieť ešte vrátiť a očarí ťa rovnako ako nás. Aj vďaka tomuto ubytovaniu tu stráviš určite príjemné chvíle či vo dvojici, s deťmi alebo so psíkom ako my.