VIANOČNÝ ČAS V GRANDHOTELI STARÝ SMOKOVEC

Vianočná idylka. Sneh a mráz, všetko sa ligoce, vyzdobené ulice, teplý ovocný čaj a langoše, všade zhon a pritom čas, ktorý zastane. Áno, čaro Vianoc je naše obľúbené. Stalo sa už takou našou tradíciou, že práve počas tohto hektického času odchádzame z rušných Košíc a plných nákupných centier do zimných Tatier, vychutnať si sneh, zimu, mráz a ten pravý vianočný pokoj. Ani tento rok nebol výnimkou a poňali sme to tak trochu veľkolepejšie. Centrom našej predvianočnej zimnej dovolenky sa stal GrandHotel Starý Smokovec

GrandHotel Starý Smokovec je miesto, kde nájdeš tradíciu spojenú s luxusom priamo v srdci Vysokých Tatier. Foto: booking.com – GrandHotel Starý Smokovec.

Ubytovanie s atmosférou

Už keď vkročís do GrandHotela Starý Smokovec, tak cítiš presne tú tatranskú tradičnú atmosféru. Veľké drevené dvere, krásna recepcia, koberce a pred nami obrovský vianočný stromček. Trošku som mala pocit ako vo filme Sám doma, aj tam bol taký veľký vianočný stromček. No dobre, dobre. Tento nebol až taký obrovský, ale určite bol oveľa vyšší ako ja, čo na dojem obrovskovsti určite stačí. 

Vianočná atmosféra v GrandHoteli Starý Smokovec ťa opantá od samého začiatku ako otvoríš veľké drevené dvere.

Rozprávkové izby

Spánok ako v rozprávke ťa čaká na obrovskej posteli v tejto nádherne izbe. Stále sa mi páčili tie vysoké postele, s vysokým čelom a vysokým matracom. Budili vo mne dojem pohodlnosti a spánku ako na obláčiku. Sen sa stal skutočnosťou, naozaj také sú!

V izbe okrem pohodlnej postele nájdeš aj plne vybavenú kúpelňu, skriňu s vlastným osvetlením, stolík s varnou kanvicou, čajom, kávou a hrnčekmi, mini bar, gauč a telku. A výhľad!

My sme mali výhľad na dolinu a Starý Smokovec, predpokladám, že izby na opačnej strane mali výhľad priamo na hory. Každopádne, z oboch strán je to pekný pohľad. Bývali sme na najvyššom treťom poschodí. Dostaneš sa na neho schodmi, ale aj výťahom, neboj sa. 

Polpenzia ako dobrá voľba

Napriek tomu, že väčšinou uprednostňujeme ubytovanie v apartmánoch a vlastné stravovanie, celý tento výlet bol výnimkou, preto sme zvolili možnosť polpenzie. Musím ti povedať, že to bol zážitok. Na raňajky nájdeš všetko, čo si vieš predstaviť a aj to, čo si predstaviť nevieš…Vajíčka na rôzne druhy, párky, zelenina, krupicová kaša, palacinky, rôzne druhy šunky a syrov, džemy a marmelády, medy, niekoľko druhov cereálií…Polovica tohto článku by mohla byť len o raňajkách. A vieš čo je super? Ak máš nejakú alergiu, nezúfaj, pomôžu a poradia ti. Ak neuvidíš rastlinné mlieko, stačí si vypýtať, majú. 

Raňajky v Grandhoteli Starý Smokovec. Ja som miesto fotenia na raňajkaách jedla, takže som si fotku požičala z booking.com od GrandHotela Starý Smokovec. Samé dobroty. A toto je iba desatina z toho, čo ťa čaká.

Cez deň vychodíš raňajky a čaká ťa večera. Radím ti chodiť počas dňa naozaj dosť, aby si vedel ochutnať naozaj všetko čo chceš. Večere sú úžasné! Každý večer bolo kuracie, bravčové, hovädzie mäso a aj ryba. Nájdeš aj zemiaky, ryžu alebo kuskus, grilovanú zeleninu, cícer…No jednoducho naozaj každý sa naje.

Atmosféra nádhernej sály a huslista vytvoria dokonalé prostredie na to, aby si si večer v Tatrách vychutnal.

Mňa úplne uchvátilo, že aj také obyčajné jedlo ako bravčové s klobáskou dokázali kuchári v tomto hoteli urobiť tak vynikajúco, že som mala nebíčko v papuľke. Škoda, že sme nemali viac miesta v žalúdkoch. Večere určite nevynechaj. 

Wellness

To najdôležitejšie na koniec? Úprimne, hotel na tento typ dovolenky som vyberala aj podľa toho, či má bazén. Chceli sme totiž aspoň trošku plávať. Myslím si, že wellness ťa ohromí. Nájdeš tu naozaj veľký priestor s bazénom a vírivkou a potom osobitnú časť s fínskou, parnou a infra saunou, tepidáriom, kneippovou cestou a ochladzovacím bazénom.Iba raz sa nám stalo, že tam bolo naozaj veľa ľudí, inak to nebolo vôbec preplnené. Bazén bol tak akurát, neočakávaj priestor na nejaké plavecké rekordy, ale zaplávať sa v ňom dá. Do wellness budeš vyzbrojený županom, plachtou do sauny aj papučkami. Dokonalý relax po celom dni v prírode. Ja ti ho inak odporúčam absolvovať ešte pred večerou, lebo na večeri sa určite tak naješ, že sa do toho wellness už nevyberieš. 

To, čo vidíš na obrázku je oddelená časť wellness priestoru so saunami a vírivkou. Všade hrá príjemná relaxačná hudba. Keďže som do wellness z praktických dôvodov nechodila s mobilom, opäť som si požičala fotku z booking.com GrandHotel Starý Smokovec.

Prečo si teda vybrať GrandHotel Starý Smokovec? 

  • umiestnenie hotela priamo v centre Starého Smokovca
  • blízka dostupnosť tatranskej električky
  • blízka dostupnosť Hrebienka a tým pádom aj veľkého množstva tatranských túr a prechádzok
  • veľmi ochotný personál, ktorý si poradí s každou situáciou a pomôže ti 
  • parkovanie priamo pri hoteli a zdarma (na recepcii diktuješ ŠPZ auta)
  • pekné a komfortné izby 
  • vynikajúci wellness so všetkým čo potrebuješ na relax 
  • výborné raňajky a večere 
  • môžeš si zobrať aj psíka za poplatok

Ale keďže nič nie je dokonalé…čo by sme vytkli? 

Budem úprimná…tie ceny! Ja viem, viem…však sme v GrandHoteli, to je vcelku nadpriemerné ubytovanie. Čo nás však prekvapilo bolo napríklad cena čaju v lobby hotela, kde sme dali približne 4 Eurá za zázvorový čaj a podobnú cenu za mätový čaj. Rozumiem tomu, že zarábať treba, ale pozrime sa na to objektívne, stále je to iba kus zelene zaliatej horúcou vodou. Poplatok za psíka bol 15 Eur na noc. Mne sa to zdá dosť, ale keďže je to priemerná cena za psíka v hoteloch v Tatrách, tak dajme tomu. Ale ceny v kaviarni by mohli byť naozaj normálnejšie. Možno by tam aj niekto sedel.  Rovnako aj ceny nápojov pri večeri boli…dajme tomu prehnané.

Pokiaľ by si sa chcel viac dozvedieť o tomto krásnom hoteli v centre Tatier, na ich webe nájdeš určite všetky informácie, ktoré potrebuješ.