Hotel Tatran, Kováčová: Čarovné miesto v lese

Mestečko Kováčová bolo pôvodne iba takou krátkou medzizastávkou na našom roadtripe po Slovensku, kde sme mali v pláne iba prespať a ísť ďalej smerom do Košíc. Svojou krásnou prírodou nás ale tak zaujalo, že vzniká tento článok. Nachádzame sa v nádhernom prostredí Kremnických vrchov v známom kúpeľnom mestečku, no my sme sa tu ocitli v podstate náhodou.

No dobre, najprv sme si povedali, že čo tu my budeme do zajtra robiť. Ale názor sme zmenili veľmi rýchlo.

Do krásneho prostredia lesov v Kováčovej nás dostalo naše ubytovanie. Úprimne, ak by sme sa ubytovali niekde v centre mestečka, pravdepodobne by sme na prechádzku do tohto lesa určite nešli a neoddýchli si tak, ako sa stalo práve tu. Bývali sme v malom rodinnom hoteli Tatran a radi sa sem kedykoľvek vrátime.

Rodinný hotel Tatran sa nachádza v nádhernom prostredí Kremnických vrchov v známom kúpeľnom mestečku.

Ubytovanie v srdci prírody

Do tohto hotela ideš z Kováčovej cez les, cestička je označená a všade máš šípky, kadiaľ máš ísť. Ideš cez takú malú chatársku oblasť a naozaj peknými chatkami. Vystúpili sme tam a prostredie nás naozaj dostalo. Všade ticho a les a neskutočný pokoj. No dobre, najprv sme si povedali, že čo tu my budeme do zajtra robiť. Ale názor sme zmenili veľmi rýchlo. Prostredie bolo naozaj krásne, hotel veľmi pekný a majitelia boli veľmi milí, ústretoví a servírovali bohaté raňajky – ako keby sme boli doma. Vyjdeš na balkón a dívaš sa na les, ktorý je od teba pár metrov, počuješ vtáčiky, proste idylka.

Videli sme obrovské mravenisko, pníky starých stromov a rátali letokruhy, pozorovali slnečné lúče prechádzajúce cez husté koruny stromov a naozaj sa cítili, ako keby sa na chvíľu zastavil svet a my sme už nič nemuseli.

Skoro ráno sme sa išli prejsť po lesných cestičkách a bolo to super. Nadýchaš sa čerstvého lesného vzduchu a uvidíš ešte rosu na steblách trávy. Cesta vedie smerom dole, do mestečka Kováčová, a okolo teba sa budú postupne objavovať rôzne menšie a väčšie chatky z chatárskej oblasti. Ak by si sa posnažil, určite by si našiel aj nejaké huby.

Čo sa ešte oplatí vidieť v Kováčovej?

Kováčová je však mesto známe hlavne vďaka svojim termálnym, liečivým kúpeľom. Liečia sa tu choroby pohybového a tráviaceho ústrojenstva, choroby nervového pôvodu či ženské choroby. Ak by si sa chcel dozvedieť viac o kúpeľoch, klikni priamo na ich web stránku.

Pokiaľ sa rád capkáš vo vode, no priamo do liečebných kúpeľov nepotrebuješ ísť, tak ujo gúgl má možnosť aj pre teba. Holiday Park Kováčová je len niekoľko sto metrov od krásneho hotela Tatran a ponúka niekoľko bazénov, z ktorých si určite vyberieš.