TRICKLANDIA: ZRKADLOVÉ BLUDISKO ČI ILÚZIA?

Tatry sú taký náš druhý domov. Stále, keď si zarezervujem ďalší termín ubytovania, tak sa teším, aby tu už bol a okamžite začínam vymýšľať kam pôjdeme. Scenár je väčšinou podobný, prichádzame v piatok poobede/podvečer. V lete je to ešte celkom fajn, lebo nie je tma a vieš sa ísť poprechádzať. No ale čo v zime? Tak nám padla do oka Tricklandia v Starom Smokovci. Nie je to síce miesto, kde môžeš ísť aj so psíkom, ale ten nás pekne počkal v našom apartmáne vo Veľkej Lomnici. Ten ti odporúčam tiež. No ale vráťme sa k Tricklandii.

Trošku správnej techniky, sledovanie postupov pri fotení a zábavné fotky sú na svete.

Miesto, kde NEVERÍM VLASTNÝM OČIAM dostáva iný rozmer

Tricklandiu nájdeš v Starom Smokovci, blízko parkoviska. Značenie je dobré, určite to neminieš. Vyjdeš hore schodmi a si tam. Na lístky sme využili akciu na Liptov card s 20% zľavou. Štandardné ceny vstupeniek a otváracie časy nájdeš priamo na webe Tricklandie.

Trick-artové umenie nás prekvapovalo na každom metri štvorcovom

Trick-Art a Tricklandia

Tak, vysvetlime si základné pojmy. Trick-art je umenie, keď si kreslíš po stene a vytvára to akúsi ilúziu. Tricklandia je miesto, kde to nájdeš. Vojdeš dovnútra a niekto z personálu ti vysvetlí, čo tu vlastne nájdeš a ako sa fotiť, aby to malo ten správny efekt. Následne sa už v galérii pohybuješ ako chceš, vyhraď si na to zhruba hodinku. Pohybuješ sa po 500m2 a más k dispozícií 24 atrakcií. Čítaj ďalej a ja ti poviem, čo ma dostalo najviac.

Toto čo vidíš hore sa volá Bosorka (ten obrázok, nie ja). Veľkým plusom tohto miesta je to, že je tam veľmi ochotný personál, ktorý ti nielen poradí, ale ťa aj odfotí. To potešilo.

Stratená v bludisku

Prichádzame k časti, ktorá ma dostala asi najviac. Čarovný les, ktorý je označovaný za najkrajšie zrkadlové bludisko v Európe. Krásne bolo. Musím uznať. A bludisko je to teda poriadne! Ja osobne som ešte nič také nezažila, kedy by naozaj všetko okolo mňa vyzeralo rovnako. Ten pocit, keď sa pozrieš okolo seba a všade si ty. Odporúčam skúsiť, ja som si ako poistku nechala pred bludiskom parťáka, ktorý ma aspoň hlasom navigoval ako sa dostať naspäť.

Čarovný les – tak nazvali zrkadlové bludisko, kde uvidíš samého seba z každej strany a aby nebolo málo, tak bude meniť priebežne aj farbu.

Na toto určite nezabudni – alebo dobré rady na záver

  1. Rezervácie do Tricklandie sú povinné, čo ti garantuje to, že nebudeš čakať pol hodinu v rade pred maľbou, aby si sa odfotil. Na jeden vstup je max 22 ľudí. Rezervácia je zdarma, platí sa až na mieste, príde to potvrdenie emailom. Posledný vstup je o 17:00. My sme prišli tak, ale odporúčam prísť skôr, ku koncu mi bolo ľúto, že sa ešte nemôžem pomotať. Rezerváciu do Tricklandie urobíš tu.
  2. Nezabudni si mobil a foťák. Bez toho to tu naozaj veľký zmysel nemá. Nám sa jeden mobil vybil (týmto ďakujeme personálu za nabíjačku), no druhý našťastie vydržal 🙂
  3. Keďže sú maľby aj po zemi, tak žiadny kočík, ani žiadne zvieratko. Bohužiaľ. Ale stojí to za to. Po celej galérii chodíš bez topánok (takže pozor na ponožky s dierkami), vyzuješ sa pri vchode.
Čaká ťa tu aj Osudová knižnica, Obria kniha, Obrátená komnata, fotky ako z Rómea a Júlie či kresby inšpirované našim krásnym Slovenskom (za to dávame veľké bonusové plusko).

Návštevu Tricklandie odporúčam na vyplnenie času, keď je už vonku tma a zima. My sme sa následne prešli po Starom Smokovci a dali si večeru. Program na chladný či upršaný večer ako vyšitý.