Rozhľadňa na Krajčovom vrchu

Nad obcou Nižná Boca sa týči vo výške 1000 m.n.m. od roku 2014 krásna drevená rozhľadňa. Pôvodne bola postavená na to, aby bolo možné rýchlejšie identifikovať rôzne požiare na tomto území. No keďže sa nachádza v nádhernom prostredí, tak sa pri jej výške 14,5 metra stala obľúbeným miestom pre turistov, ktorí túžia po výhľade na Bockú dolinu.

Súčasťou rozhľadne na Krajčovom vrchu je aj horská chata, v ktorej sa dá ubytovať, či si ju celú prenajať. Útulný altánok popri chate je v tomto prípade príjemným bonusom.

Rozhľadňa na Krajčovom vrchu ponúka výhľady na obec Nižná Boca, Bockú kotlinu a Liptovské vrchy. Pri fakt peknom počasí sa vám možno pošťastí a uvidíte aj kráľa našich vrchov – Kriváň.

K rozhľadni sa dostanete od hlavnej cesty, budú vás navigovať ceduľky. Výstup trvá približne 30 minút, je nenáročný, vhodný aj pre deti.

V zimných mesiacoch je rozhľadňa zatvorená, otvorenú ju nájdete od apríla do novembra v čase 11:00-17:00. Pri vstupe na rozhľadňu sa platí vstupné 1.5 Eura, resp. 1 Euro pre deti.

Pokiaľ vás tento kraj zaujal, odporúčam ubytovanie v naozajstnom kaštieli, o ktorom som písala v článku NOC NA ZÁMKU CHATEAU GRANDCASTLE V LIPTOVSKOM HRÁDKU.

Tip na výlet a fotky: Ivan Gruska